Airco & warmtepomp

Daikin warmtepompen voor bij u thuis

Bent u aan het bouwen of verbouwen en zoekt u een verwarmingssysteem dat minder energie verbruikt? Dan is een Daikin warmtepomp de perfecte oplossing:

 • Kan zowel lucht koelen als verwarmen.
 • Ecologisch én energiezuinig: een warmtepomp haalt haar warmte of koude uit de lucht, waardoor 4/5 van de geproduceerde thermische energie gratis is! Dit is een beduidend verschil met verwarmingsketels op aardgas of stookolie. Wij helpen uw E-peil verlagen!
 • Wij bieden u een ruim assortiment aan warmtepompen binnen het gamma van Daikin aan, waarvan Feys-Pattyn superdealer is. Zo kunt u kiezen uit verschillende vloer-, wand- of plafondmodellen, zowel opbouw als inbouw.
 • Naast de klassieke lucht-lucht-warmtepomp, bieden wij ook de lucht-water-warmtepomp (Daikin Altherma) aan. Hiermee wordt de warmte uit de lucht overgezet op water. Ideaal voor uw sanitair water, vloerverwarming, of centrale verwarming!

Industriële airco’s en warmtepompen

Ook voor grotere projecten en industriële toepassingen (o.a. burelen, serverlokalen) bieden wij diverse oplossingen:

 • Multisplit warmtepomp: een warmtepomp waarbij één buitenunit aan meerdere binnentoestellen (maximaal 5) gekoppeld wordt. De temperatuur kan per unit apart bepaald worden, wel dienen deze allemaal in dezelfde modus te draaien: verwarmen of koelen.
 • VRV warmtepomp: een warmtepomp waarbij meerdere binnentoestellen aan één of meerdere buitentoestellen gekoppeld zijn. Het verschil met een split of multisplit warmtepomp is dat er één kopercircuit is waarbij er per binnentoestel een aftakking gebeurt. Bovendien heeft een VRV-systeem een groter vermogen en wordt er geen capaciteit verloren over lange afstanden. Er is keuze uit een tweepijpssysteem, waarbij alle binnentoestellen in dezelfde modus dienen te draaien, en het ‘Heat Recovery’ systeem (driepijps) waarbij er tegelijkertijd op één locatie kan gekoeld worden en op een andere verwarmd. Dit is nuttig bij bij bijvoorbeeld noord-zuid situaties.
 • Ijswatergroep (chiller): een installatie die gebruikt wordt om zeer grote ruimtes en gebouwen te koelen. Dit is ook geschikt voor zowel comfort als industriële procestoepassingen: burelen, brouwerijen, wijnproductie, groenten-en fruitsector, … Een ijswatergroep werkt op basis van koelwater en niet op basis van koelvloeistoffen zoals bij een warmtepomp.
 • Andere technieken uit ons gamma: proceskoeling, betonkernactivering en freecooling, zie ook Ventilatie en Luchtbehandeling.

  Uw partner voor warmtepompen, HVAC, koeltechniek, isolatiebouw en totaalprojecten.

  Wij zijn superdealer van