Ventilatie & luchtbehandeling

Ventilatie voor burelen en woningen

Verse lucht is van levensbelang voor een woning. Zonder voldoende ventilatie is er een grotere kans op vervuilde lucht, hogere CO2-waarde en schimmelvorming door vochtige lucht. Bovendien heeft een goede ventilatie een gunstige impact op uw gezondheid. Wij bieden verschillende mogelijkheden om uw woning, conform de EPB-eisen, voldoende te ventileren volgens de ventilatiesystemen C en D:

  • Systeem C: hierbij wordt vervuilde lucht mechanisch afgevoerd en verse lucht natuurlijk aangevoerd (bijvoorbeeld via roosters). Het systeem C+ is een variant die zelfregelend werkt via sensoren die de kwaliteit van de binnenlucht meten. De lucht wordt hierbij enkel indien nodig afgevoerd.
  • Systeem D: hierbij wordt zowel de aan – en afvoer van lucht mechanisch gestuurd. Bijkomend voordeel van dit systeem is de warmterecuperatie: de warmte van de afgevoerde lucht wordt gebruikt om de aangevoerde lucht mee te verwarmen, of af te koelen in de zomer.

Ventilatie en luchtbehandeling in professionele en industriële omgevingen

Ook voor de professionele en industriële sector bieden wij verschillende oplossingen op vlak van luchtbehandeling: wij scheppen het gewenste klimaat (temperatuur, vochtigheid, luchtzuiverheid, overdruk of onderdruk) volgens uw specifieke vraag, voor tal van toepassingen (productieruimtes, labo’s, …).

Wij bieden o.a. de volgende technieken aan:

  • Proceskoeling: via een koeltechnische installatie of ijswaterkoeling, al dan niet met warmterecuperatie, helpen wij u de ideale temperatuur in uw productieomgeving te behouden.
  • Cleanrooms: bij labo’s of sommige productieprocessen dient er gewerkt te worden in een zeer zuivere omgeving. Door de luchtdruk in een ruimte te verhogen, kan er nooit vuile lucht naar binnen. De aanwezige lucht wordt bovendien continu gefilterd en ververst. In combinatie met sandwichpanelen, zie ook Isolatiebouw, creëren wij voor u een zo zuiver mogelijke werkomgeving.
  • Freecooling: bij dit systeem detecteert de luchtgroep wanneer de buitenlucht in de zomer koeler is dan de binnenlucht. In dat geval wordt de buitenlucht naar binnen geblazen en de warmere binnenlucht naar buiten. Dit proces speelt zich meestal ’s nachts of tijdens de ochtend af. Freecooling is een uiterst energiezuinige en goedkope manier om uw ruimte af te koelen en de binnenlucht te verversen.
  • Betonkernactivering: hierbij wordt warmte of koelte opgeslagen in de kern van het beton door middel van leidingen met water. Uw ruimte wordt op het juiste moment verwarmd of gekoeld door de thermische energie die het beton afgeeft aan uw binnenomgeving. Deze techniek dient als een buffer tegen te hoge of te lage buitentemperaturen, waarbij uw binnentemperatuur stabiel blijft. Het is bovendien enorm besparend.

Uw partner voor warmtepompen, HVAC, koeltechniek, isolatiebouw en totaalprojecten.

Onze voornaamste partner voor ventilatie